De jaarlijkse onderhoudskosten zijn iedere keer weer een doorn in het oog van de timeshare eigenaar. De rekening voor deze verplichte onderhoudskosten zijn inmiddels door de meeste timeshare eigenaren weer ontvangen. Voor iedere timeshare eigenaar zijn deze jaarlijkse kosten zoals gezegd een grote bron van ergernis. Vooral ook omdat deze vaak ieder jaar omhoog gaan.

Onthoud dat het niet betalen van deze onderhoudskosten, beslist geen oplossing is om van uw timeshare contract af te komen. Hier zijn al vele timeshare eigenaren op een harde wijze achter gekomen. Nadat ze een uitnodiging hadden ontvangen om te verschijnen voor een rechtbank, zijn ze allemaal ertoe veroordeeld, hun achterstallige onderhoudskosten te moeten betalen. Het timeshare contract is hiermee echter niet ontbonden. Zij mogen dus ook volgend jaar weer een nieuwe rekening voor de jaarlijkse onderhoudskosten verwachten.

Hoge onderhoudskosten – goed voor de verkopers!

Van hoge onderhoudskosten wordt zeer handig gebruik gemaakt door timeshare verkopers.  Zij weten als geen ander, dat timeshare eigenaren van hun langlopende contractuele verplichting af willen. Timesharing bedrijven zoals onder andere Silverpoint Vacations komen dan ook met de meest fantastische- en creatieve oplossingen! Zij bieden hun klanten een nieuw product aan waardoor deze, zo zeggen de verkopers, geen stijgende jaarlijkse onderhoudskosten meer zullen hebben. Producten zoals diverse Fractional ownership producten, maar vooral de bedrijfsparticipaties bij the Palm Beach Club en/of The Suites Beverly Hills zijn hier een schrijnend voorbeeld van. Vele slachtoffers hebben zich al gemeld bij ons, allen met dezelfde trieste verhalen. Vaak hebben zij een aanbetaling gedaan tijdens de aankoop en op het moment dat zij deze aankoop binnen 14 dagen willen annuleren krijgen ze steevast bericht van Silverpoint Vacations dat de gedane aanbetaling niet zal worden teruggestort. Ook hier willen wij waarschuwen om niet over te gaan tot aankoop van dit soort producten. De eerste paar jaren zult u misschien geen jaarlijkse onderhoudskosten moeten betalen, echter deze komen na ongeveer 3 jaren echter dubbel en dwars terug. Uw financiële last zal nog groter zijn dan voorheen.

Onderhoudskosten

 

Deze rekeningen voor deze timeshare onderhoudskosten oftewel de maintenance fees, doen veel timeshare eigenaren beseffen, dat ze zonder hun timeshare verplichting, dus zonder de verplichting om ieder jaar deze onderhoudskosten te moeten betalen, veel goedkoper op vakantie kunnen gaan momenteel. Timeshare resorts zijn namelijk eenvoudig door iedereen te boeken via de vele internet booking-sites!

Door onderhoudskosten geen kostenvoordeel meer

Doordat de onderhoudskosten zo enorm hoog zijn, is het enorm frustrerend voor de eigenaren om te zien, dat niet-timeshare leden vaak veel goedkoper, dezelfde resorts kunnen boeken. Ook is het zo dat veel timeshare resorts fantastische aanbiedingen hebben voor vakantiegangers en leden van andere timeshare bedrijven. Voor bedragen tussen de €0,= en €150,= kunnen niet-leden met 4 personen een week accommodatie boeken in deze resorts. Uiteraard komt deze aanbieding wel met de verplichting om deel te nemen aan een verkooppresentatie. Echter de timeshare eigenaren zelf maken dit iedere keer ook zelf mee. Tijdens hun vakanties worden ze lastiggevallen door de vele timeshare verkopers die aanwezig zijn op het resort waar de eigenaar op dat moment verblijft.

Stop met de jaarlijkse onderhoudskosten!

Ieder jaar moeten timeshare eigenaren weer een keuze maken. Hoe lang wil men nog rekeningen voor de jaarlijkse onderhoudskosten ontvangen. Wat te doen met het timeshare lidmaatschap? Timeshare verkopen is niet mogelijk

Voor velen is het een grote stap om zijn of haar timeshare contract te laten ontbinden door een specialist. Vaak gaan timeshare eigenaren eerst proberen om hun timeshare te verkopen. Nadat ze bij het timeshare bedrijf hebben aangegeven dat ze ontevreden zijn over hun timeshare lidmaatschap of dat ze willen stoppen met het gebruik van hun timeshare, worden ze steevast doorverwezen naar een timeshare herverkoop organisatie. Timeshare bedrijven schermen met het gegeven dat deze timeshare herverkoop organisatie nauw verbonden is met de RDO, dit doen ze omdat veel timeshare eigenaren op deze wijze vertrouwen krijgen in deze organisatie. Terwijl het juist een teken van argwaan zou moeten zijn!  Immers de RDO is het overkoepelende orgaan van de timeshare industrie en haalt haar inkomen o.a. juist uit de timeshare verkoop van de timeshare bedrijven. Zij wil deze dus juist in stand houden!

Wilt u van uw timeshare verplichting af en zodoende geen rekeningen voor hoge- en stijgende onderhoudskosten meer ontvangen? Neem dan snel contact op met ons.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email