Cold Callers in 2017

Ga nooit met hen in zee!

Ontbinding van timeshare contracten sinds 2014! Neem contact met ons op en laat uw contract en kansen geheel vrijblijvend en kosteloos door ons beoordelen!

Cold Callers

Cold callers vallen al jarenlang timeshare eigenaren lastig. Hun werkwijze is eigenlijk nooit echt veranderd aangezien deze werkwijze enorm veel succes oplevert. Eigenaren betalen vaak duizenden Euro’s aan deze oplichters die de eigenaren telefonisch benaderen. Indien men in zee gaat met hen dan is het resultaat altijd, zonder uitzondering, hetzelfde: Geld weg – cold caller weg – timesharing niet weg. Hoe is het mogelijk dat deze cold callers oftewel, timeshare oplichters, nog altijd zoveel succes hebben? Wat is hun werkwijze en waarom wordt er zo weinig opgetreden tegen deze cold callers, die gewoon door blijven gaan met het contacteren van timeshare eigenaren, zonder dat deze hierom gevraagd hebben en hun contactgegevens hebben achtergelaten bij hen?

De werkwijze van Cold callers

Over de werkwijze van deze cold callers is al veel geschreven, toch zijn er jaarlijks zeer veel timesharing eigenaren de dupe van hun werkwijze. We zullen hieronder deze manier van werken in het kort beschrijven en toelichten.

  1. De timeshare herverkoop: Men wordt telefonisch benaderd door cold callers die u vertellen dat zij een koper hebben voor uw timeshare eigendom. Deze koper is bereid om een bepaald bedrag te betalen voor uw timeshare. Alvorens zij echter kunnen overgaan tot de afwikkeling van deze transactie, zijn er nog wat achterstallige kosten die moeten worden betaald door u, of er zijn nog een aantal documenten die moeten worden gelegaliseerd, vertaald of genotariseerd. De kosten moeten uiteraard, zo verteld de cold caller, op voorhand worden betaald. Trap hier niet in en neem direct contact met ons op! Het geld bent u altijd kwijt en de cold callers zijn niet traceerbaar.
  2. Gerechtelijke uitspraak: Er wordt gebeld door een cold caller die u vertelt dat er een rechtzaak is geweest tegen uw timeshare bedrijf en dat u hierdoor recht heeft op een flinke som geld. Dit bedrag, zo gaan de cold callers verder, staat klaar voor u op een derden rekening van hen, of van een advocatenkantoor – notariskantoor. Om dit bedrag in ontvangst te kunnen nemen, moet er eerst een bepaald bedrag betaald worden. Doe dit niet! Indien u contact heeft gehad met een dergelijke cold caller, neem dan direct contact met ons op.
  3. De Reclaim: Men wordt telefonisch benaderd door een bedrijf dat claimt een groot bedrag voor u te kunnen reclaimen bij het Spaanse gerechtshof. Deze cold caller vertelt u dat u geen kosten op voorhand hoeft te betalen. Het enige dat u moet doen, is even naar Marokko, Gran Canaria, Tenerife of Zuid-Spanje te komen zodat alles besproken en/of geregeld kan worden bij de advocaat. Nu blijkt ineens dat er wel degelijk een fors bedrag moet worden betaald. Ga hier niet op in!
  4. Marrakech: Timeshare eigenaren in België krijgen tegenwoordig veel telefoontjes uit Marrakech. Deze cold caller, die continue veranderd van naam, nodigt eigenaren uit om naar Marokko te komen. Zij kunnen namelijk uw timeshare verkopen, tenminste…dat beweren zij. Ga beslist niet in op het aanbod, van welke cold callers uit Marokko dan ook.
Indien u wordt benaderd door iemand, zonder dat u hier expliciet om heeft gevraagd, leg dan gewoon de telefoon neer. Het is zeer waarschijnlijk dat u te maken heeft met oplichters!

Hoe kunt u zich beschermen tegen Cold callers?

Cold callers horen niet graag “NEE”. Laat dit nu de enige bescherming zijn die er is tegen dit soort oplichters. Indien u ongevraagd wordt benaderd door iemand, met betrekking tot uw timesharing, ga hier dan nooit op in. Hoe komen ze aan uw gegevens? – Waarom moet u naar hen toekomen in een ander land met een andere wetgeving? – waarom moet u geld op voorhand betalen?

Cold callers

Doe onderzoek op Google en tracht meer informatie te vinden over hen, Veel cold callers echter komen en gaan, waardoor er dan niets te vinden is over hen op Google. Tegen de tijd dat er artikelen en/of waarschuwingen verschijnen over hen, zijn ze alweer verdwenen en komen terug onder een andere naam.

Ga nooit in zee met cold callers en ga nooit in zee met iemand ( persoon – bedrijf of stichting) indien deze:

  1. U ongevraagd telefonisch contacteert
  2. Zich verschuilt achter een mobiel nummer en/of postbusadres.
  3. Gebruik maakt van een gratis email adres zoals: Gmail
  4. Geen ontvangst adres heeft (bezoekadres)
  5. Niet werkzaam is in uw eigen taal

Met betrekking tot timeshare, mogen we zeggen dat Cold callers NOOIT iets goeds van plan zijn! Bent u het slachtoffer van Cold callers of anderen zoals hierboven beschreven? Neem dan contact met ons op. Wij blijven graag op de hoogte van de activiteiten van hen.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email